Reerink logo
Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een keurmerk voor woningen die voldoen aan een aantal eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. De eisen die het keurmerk stelt, zorgen ervoor dat een inbreker langer de tijd nodig heeft om een woning binnen te komen.

De voordelen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)

Het inbreken in een slecht beveiligde woning duurt vaak maar 30 seconden. Een inbreker bedenkt zich dus wel twee keer voor hij een woning probeert te betreden die is voorzien van het Politiekeurmerk. De PKVW-maatregelen dragen significant bij aan de veiligheid en de veiligheidsbeleving. Maatregelen, als gecertificeerd hang-en-sluitwerk, goede verlichting en overzicht in de straat, zorgen ervoor dat inbrekers de woning graag overslaan.

De voordelen van een woning die beveiligd is volgens het Politiekeurmerk: de kans op een geslaagde inbraak is tot 90% minder, de complete beveiliging van je woning wordt nagelopen, ook brandveiligheid en verlichting in en om de woning, korting op je inboedelverzekering bij meerdere verzekeraars, een erkend en betrouwbare PKVW-expert komt bij jou thuis.

Wat doet een Politiekeurmerk-bedrijf?

Met een keurmerk weet je dat je kwaliteitsproducten krijgt. Zowel de sloten als de montage ervan. Maar ook de PKVW-expert zelf staat voor kwaliteit. Een beveiligingsbedrijf wordt niet zomaar een erkend PKVW-bedrijf. Ook hier zijn eisen voor. Dit valt allemaal onder het keurmerk.

Aan welke eisen moet een woning voldoen?

Om in aanmerking te komen voor het PKVW-certificaat Beveiligde Woning moet de woning aan een aantal inbraakpreventie-eisen voldoen. De woning moet onder andere voorzien zijn van gecertificeerd hang-en-sluitwerk. De producten met een SKG® (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) of "V" logo voldoen hieraan. Let ook op het aantal sterren (minimaal 2 sterren), die geven de indicatie van de inbraakwerendheid aan. Weet je niet precies waar je op moet letten? Een PKVW-expert kan helpen.

De eisen in het kort

  • Gecertificeerd hang-en-sluitwerk op bereikbare ramen, deuren en lichtkoepels.
  • Verlichting bij de buitendeuren.
  • Zicht vanuit de hal op iemand die voor de deur staat.
  • Rookmelders op iedere etage en op de juiste plek.

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen kent twee eisenpakketten: één voor bestaande woningen en één voor nieuwbouw.

Voor meer informatie

Adresgegevens:
Dorpsstraat 85
8171 BN Vaassen
 
AKTIE Folder FORUM+AKTIE Folder IronsideAKTIE Folder OxlocAKTIE Folder KelfortAKTIE Folder TECNICAAKTIE Folder TECNICA-proAKTIE Folder Tecnica-Orbis bedrijfsuitrusting